Reálně bych 25h1932 typoval vyražených 30-50Kusů ve stejné úpravě jako ročník 1933 a několik málo kusů v nerealizovaných variantách...
Jinak to že se jednou náhodou prodal za 100T v aukci neznamená, že taková je jeho cena. Reálná je dnes odhaduji cca 40T 1/1 a 70-80T 0/0, ale osobně bych ho ani pri zbytečných penězích nechtěl ani za méně, leda možná na kšeft....
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Gejza Chlapovic v knihe Kremnicka micovna -historia razby ceskoslovenskych slovenskych minci 1921-1992 pise :
Zhotovili sa skusobne odrazky minci s rocnikom 1932, ktore Ministerstvo financii odsuhlasilo.V mincovni urobili nultu seriu razby 25-haliernikov este pred schvalenim vzoriek v pocte niekolko tisic kusov.Podla protokolov mince boli demonetizovane....😉

Co píše Chlapovič ve své knížce pohádek na dobou noc mne nechává klidným... 😁
vassilij: taky nechápu, co na té moderní s....e mají(pardón), to kdyby to byla nějaká unikátní renesanční medaile, ....😎 😈
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dracek autor knihy tam pracoval 35 r. to by som bol opatrnejší vo vyjadreniach.🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Ak by som sa mal k tomuto vyjadriť, tak toto už zase nie je o zberateľstve..Neprispievam sem,prispievam do slovenského fora, ale toto je taká téma kde sa treba vyjadriť.
Dracek- fakt by som si dal pozor na osočovanie a znevažovanie diela, ktoré napísal odborník na danú problematiku a veľmi vážený človek.Nemáš na to ani najmenšie právo.Nehovorím, že ty nie si odborník, ale zober si, už len čo je to vydať takú knihu,všetky tie poznatky,materiály,dlhoročná prax a atd...
Probe- u teba je obrovský problém vo vyjdrovaní, tvoje názory čítam aj na iných forach a su to väčšinou len hrubé urážky,narážky a vtípky....to nehovorím o gramatike a významu tvojich hlášok.
Prepáč, že ti to píšem, ale mám taký dojem, že keby si nemal za sebou taku výraznú osobnosť ako pána Gejzu Chlapoviča (nevynímajúc jeho zbierku), tak nevystupuješ tak sebavedomo a vystatovačne.
Prepáčte, ale nedalo mi to nenapísať.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.