Zaregistrován
10. 12. 2014
to acme2000: ano průsvitka 😳 😞
P.S. a díky za odkazy
Zaregistrován
10. 12. 2014
Zaregistrován
10. 12. 2014
ale zase tu máme aspoň posun hranice pro proužek Kč
P.S. prosím moderátory o smazání mé tedy již neaktuální tabulky v #92
Obrázky:
Zaregistrován
1. 1. 2009
do tabulky jsem snad ještě nepřispěl, proč to nezměnit.
Bankovky nejsou moje, neměl jsem je ani v ruce, takže to není se zárukou, ale nemám důvod nevěřit:
A03 261511, posunuje dolní hranici
A04 262286, první do čtvrtého sloupku
Zaregistrován
10. 12. 2014
O.K. a díky za příspěvek 😉
app. tabulku zveřejním po větším počtu změn, při Raritě😉 , či při "posunu hranice"
moderátor ať rovnou vymaže i tu #116
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2008
mimohodem, tusite nekdo na kolik archu (nebo pocet bankovek) vystaci jeden kotoucek metalickeho prouzku?
Porad bych se drzel teorie, ze ZAIRE byl pouze jeden z kotoucku na archu, tedy ZAIRE mimo serie A01-06 neexistuje.
Mezi 261555-262174 je docela velka dira, do ktere nam spadla zatim jedna bankovka s prouzkem Kcs.
Neni treba mozne, ze jel prouzek Zaire, pak Kcs a pak zase Zaire?
A tech Kcs je treba A01-A06 a cisla treba 261600 az 262100, tedy napr. 3000 kusu?
Zaregistrován
1. 7. 2008
příspěvky #82, 92 a 116 vymazány. Nicméně rád bych upozornil, že mazání příspěvku by se mělo dělat spíš výjimečně (posunují se pak linky, ztrácí se někdy i kontinuita) a přijde mi, že těch požadavků už je tu trochu nezdravě moc.
Co to třeba řešit tak, že bude v nějakém příspěvku jedna tabulka a ta se bude v rámci příspěvku měnit aktualizací? Funguje to jinde, nevím, proč by nešlo i zde.
Zaregistrován
1. 7. 2008
jirka72 > nevím, jestli to lze vztáhnout na praxi v STC, ale počítám, že ty archy se musí v nějakém množství připravit pro tisk a že jich asi nebude na sobě x tisíc kusů, ale spíše to bude to nějakých hromádkách, se kterými lze manipulovat. dokážu si představit že se vytiskla hromada zmetkového papíru a mohly se k tomu přimíchat archy s předchozí/pozdější výroby se správným proužkem ...
Zaregistrován
6. 11. 2008
Přesně jak nadhodil jirka72 a Acme...
Obecně tu dlouhodobě různí lidé(neplatí jen přímo zde) předkládají různě hypotézy(a někdy až fantazie), často bez reálných základů, bohužel málokdy tito lidé(na nikoho konkrétně nevztahuji!) obecně mají jakékoliv znalosti a informace, o systému, způsobu tisku, tiskových deskách i další velmi zásadní a podstatné nálezitosti či jiné informace, bez nichž nelze jasně a průkazně cokoliv potvrdit nebo vynášet věrohodnější domněnky.
Tím nechci říci, že by nemela být snaha na lecos odpovědět, ale přijde mi to jako když by třeba amatérský přírodovědec věštil do knihy popis nějakého živočicha, aniž by znal cokoliv genetiské příbuznosti tvora s jinými druhy, neznal jeho přirozené životní prostředí atd.
Toto zde na fóru pozoruji nejen v bankovkách, ale i jiných oborech.
Pro srovnání: Pokud budu chtít řešit nějakou hlubší problematiku u poštovních známek z 20.-30.let 20.století, pak musím znát jaké v té době byly užívány tiskové stroje, nejlépe jejich parametry, postupy při tisku, nutné technologické náležitosti stroje i tiskové techniky, na jak velké papíry se tisklo, ideálně někdy znát dodávky barev a papíru, jaké typy perforací, velikosti se používali, jak se technologicky vyráběly(a opravovaly tiskové desky), životnost desek, cca objemové cykly tisku, sestavení a uchycení desek, dle jakého systému a čích pokyn se tisklo, jaké existují zkusmé tisky, informace z dobových věstníků a dalšího tisku... a další informace(včetně existujících dokladových materiálů, které jsou však jen malou částí skládačky), navíc když se cokoliv z tohoto v průběhu doby měnilo, zase další informace... a mnoho dalšího.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
24. 2. 2009
Já " slyšel " taky, jak píše Jirka, že byl dá do tisku chybně pouze 1 kotouč s nápisem Zaire, Takže tento proužek nad s. A 07- a výše údajně. neexistuje.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.