Moderátoři: numismat, smith

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 10:56

Vďaka tomi,naháňam ti robotu..
Toto je ten zo sady.Potreboval by som ho spolu na fotke s obyčajným.
Takto neodhadnem,či je glóbus väčší,alebo rovnaký,prípadne iné rozdiely.
Z kvalitou fotiek sa netráp,viem,že sa to zle fotí.Na porovnanie stačí aj horšia fotka.Trebárs spolu s iným ročníkom.
Ja som teraz odfotil pár kusov.Je tam zastúpených 5 ročníkov:09,12,14,15,16.
A 2012 tam vidím,pretože je iný.Je tam 2x.Vidíš ich?
Tak mi ešte pls odfoť ten tvoj vedľa nejakého iného,alebo aj viacerých.
Ktoré sú tie 2012?Všímaj si veľkosť a "reliéfnu výšku" (????😃 ) glóbusu a jeho vzdialenosť od okraja mince.Aj jednotka je vyššia (vystúplejšia) a je na nej ako keby priehlbina.Sú tam aj iné znaky,glóbus je najľahší.Celý ten obrazec na 2012 bude pravdepodobne menší.
Skener by bol presnejší,nemám žiadny statív,takže tam určite sú nejaké nezrovnalosti.
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 15:02

stani - ja sa v tejto problematike vôbec nechytám a nie je to moja kávička 😃
Ale iné som chcel - fandím ti! Je vidieť, že si do toho "zažratý" a že ťa to baví. Nie som zástancom zbierania "koliečok a papierkov" s cieľom vyplniť prázdne miesto v zásobníku, alebo v albume. To bádanie a samovzdelávanie (vo všetkých oblastiach zberateľstva) je to krásne. To objavovanie nového, nepoznaného (tým nemyslím bádanie ala Robi13 🙂 ). Sám som bol a sčasti aj som v tomto aktívny pri Československých bankovkách a nie len pri nich. A tým nemyslím nejaké profesionálne bádanie. Páči sa mi ten "zápal pre vec".
Rád tu na fóre čítam príspevky podobne "náruživých" bádateľov. 😉
Keď to pôjde takto ďalej, tak ťa v budúcnosti čaká určite aj nejaká tá publikačná aktivita, alebo minimálne spolupráca s odborníkmi na euromince 😉

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 16:29

Skôr pohreb...😉
-s-

HHHonza

Uživatel

Zaregistrován:
16. 5. 2022

Vytvořeno:
19. 5. 2022, 21:04

K variantám slovenských mincí: Existuje i varianta 50-haliera 2007 s malým a velkým podpisem "Z" a "z". Pro variantu je i jiná struktura skály a vlnek. Z cca 105 těchto mincí jsem našel 15 ks varianty. Takže je jich asi poměrně hodně. Snad to tady ještě někdo čte...poslední příspěvek r.2016.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 5. 2022, 22:08

Niekto určite číta.
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.