Fajné.😉
Tak je to tak ako som tipoval pri počte,ktorý uvádza eucotv.Ale nerozumiem tomu.
V 2009 sa vyrazilo prakticky rovnaké množstvo meďákov.5 centoviek do dnešného dňa je stále dosť a 1 centoviek sa "prirazilo" snáď 140 miliónov.Aj pár 2 centov,možno 90 mil.🙄 To sa tak tratia vzhľadom k tomu,že to ľudia nechcú,či čo? Ale to nie sú starosti pre moju hlavu.Ten,kto to robí,asi vie,prečo to robí.
Cvakni ten sadový 1 chechták 2012,pokiaľ svieti slnko v Košicoch tak ako u nás.Je tma ako v pr....😃
Dobrá by bola fotka aj s "nesadovým"
-s-
Obrázky:
Tak tu sa môžem "chytiť" len koncov liniek.
Sú 321012,dole body,takže som asi ulovil mincu pre sady.Preto bola skoro ako nová🙄 .Je to varianta,ale nie taká,akú by som chcel-nechcená.Toto je razené vedome,razidlom,ktoré si odbúchalo 45tis.mincí a malo by ísť do večných lovíšť.Zvláštna logika.Nemuselo to však byť až také drahé.Stačilo použiť reverz z iného ročníka.Na dvoch lisoch za nejakých 5-6 hodín (za šichtu)-vymaľované.Ak je rozdiel aj na averze,tak tam to takto nemohlo byť.Som z toho blb...
-s-
Obrázky:
Nemotaj mi hlavu..🙄
Ale možné to je.Aj tak asi razidlo dlho nevydrží.Koľko? 100-150 tisíc?
Keď odhadovali počet Špan.CC 2009-veľké hviezdy,tak myslím dospeli k číslu 75.000.Podľa mňa si mysleli,že razidlo bolo len jedno a pri priemernej životnosti razidla im vyšlo toto číslo.Aj keď v razidlách (v životnosti) na rôzne nominály-materiály-sú určite rozdiely,určite nie sú nesmrteľné.Tak je celkom možné,že špeciálne razidlá na rok 2012 razením dorazili.😃 a mince niekde v obehu sú.
Mrknem na jar keď sa roztopia záveje,budú ich hromady...
Celý obrázok averzu a reverzu nemáš tomi ?
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.