Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Ahoj.Myslím,že som našiel správnu tému.
Dotaz:
To ani tá bodka, o.i., v "K" mi nepomôže v určení TD?
Už na to čumím tri dni a nič...🙄
SOS.🙂 ZP si už určím sám.Možno...Už som narazil na viac známok,pri ktorých si myslím,že taká TD a ZP ani neexistujú.To svedčí o tom,ako som už ďaleko..
Ale nevadí.Budem skúšať.Mimochodom,z toho čo som si v tejto téme prečítal sa mi tak akurát točí hlava.Čím viac o tom zisťujem (Hradčany),tým viac chápem,že sa na to mám vy....ť.Nič škaredé som nepovedal..😁
-s-
Obrázky:
Je to 97/II
https://www.hradcany-stamps.com/tiskove-desky/15h-2-tiskova-deska/#a2-97-jpg
Při urcovani postupuj vylucovaci metodou:
- Je spirala I nebo druhého typu? První typ: projdi spiralove typy na I, II nebo VII TD, pokud není zadne ZP, je to TD III-VI. Druhy typ je vždy I,II, VII TD
- Pak u spiraly I typu mrkni na vejir holubice: Pokud je to +/-, tak hledej pole v V. TD. Pokud -/- tak se zamer na III,IV a VI TD.
- Před urcovanim si prohledni III, IV a VI TD. Uvidis u kazde z nich jiny pristup ke kresbe paprsku na obloze. Napr. IV TD tam mam jen skupiny tecek, cary tam nenajdes. III. TD ma celkovou kresbu obrazu znamky hrubsi.
Když mam u sebe hromadu 15h, tak si je takto rozeberu na jednotlive mensi hromadky a obcasny omyl během této selekce udelam jen mezi III a VI TD.
VI TD se během tisku hodne opotřebovala a pak se zacina podobat III.
Ďakujem vinn.
Zdá sa to byť jednoduché,ale pre mňa to neplatí.Ja to najskôr určím keď na známke vidím nejakú anomáliu (škvrnu,vyštiepenie,prerušenie rámu,iný tvar mena) a to potom hľadám.Niekedy sa podarí,niekedy nie.Alebo sa snažím zapamätať si napr.zhluk lúčov (paprsky) v určitom mieste oblohy,čiarky,alebo bodky a hľadám to.Aj pri tejto známke som sa zameral na konkrétne miesto,ale nenašiel som.Ja som v tomto prípade nevedel ani o ktorú špirálu sa jedná...😐
Podľa holubice som ešte neurčil nič.Až dnes som totiž zistil,čo to plus a mínus vlastne znamená.😕
Keď nájdem(len na knihtisk) niečo podobné tomu čo vidím na známke,tak porovnávam a buď nájdem ďalšie spoločné znaky,alebo nie.Pre mňa to je zdľhavý proces.Ale už som ich pár určil a pár ešte možno určím..
Toto som hľadal,je to tam,ale nenašiel som..
-s-
Obrázky:
no tohle je jednoduche, když je tam klasicka monograficka deskova vada :-)
Sa ti smeje,keď vieš,že to je monografická vada...🙂
Ja som to samozrejme nevedel a myslel som si,že to je náhodná škvrna od farby a že to podľa toho nemôžem nájsť..A našiel som.
Na druhej strane zas na niektorých známkach vidím "niečo" o čom si myslím,že ju musím podľa toho rýchlo určiť a ono nič...😞
-s-
Podľa mňa riadkové. Keď sa pozriem na spodné zúbkovanie, tak je trošku nakrivo. Teda ľavá strana známky je určite širšia ako pravá.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Porid si (mozna jdou stahnout) rekonstrukce od Zdenka Ryvoly (nebo mozna i jinych autoru), vzadu jsou vzdy prehledy vad hromadne a zabere to pak jen par minut.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.