Zaregistrován
22. 5. 2021
Zaregistrován
23. 12. 2021
Dobrý deň,
ja som si vždy myslel, že tieto obálky s masarykom boli špekulatívne dodatočne vymenené za varianty aby porástli na cene😃 Vždy ma totižto miatlo to, že na zvyšných dvoch obálkach (Rašín a Štefánik) sú tie mince v takej kapsulke s hnedou obručou, kdežto pri týchto Masarykoch sú len v plastovo papierikových samolepiacich puzdrách ktoré sa dajú kúpiť na každom rohu. Čiže v skutočnosti sa v takejto verzii originál aj vydávali a dokonca boli robené len s variantami a,b,c? Ja som celý čas hľadal "pôvodné" s variantom M.R a bublinkou ako sú na Štefánikovi a Rašínovi😃
A pokiaľ viem tak sú dva druhy týchto Masarykov - podlhovastá obálka a "viac štvorcová" obálka. K tomuto rozdielu v tvare obálok sa neviaže tiež nejaká historka? Ďakujem za každú odpoveď🙂
Zaregistrován
23. 12. 2021
ešte pre ilustráciu posielam fotky tých dvoch rozdielnych tvarov. Prvá podlhovastá vyzerá, že sa vydávala aj spolu s vonkajšou obálkou tak, ako sa vydávalo aj prvých 1000 kusov Štefánika.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Aby byla nějaká reakce ... ani jsem nevěděl, že existovaly dva druhy těchto mincovních dopisů ... jsem zase o něco chytřejší...😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.