Dobrý den,
jsem tu na foru nový, ale tak trochu se zajímám o sbírání bankovek. Ne nijak aktivně, ale je lepší vědět něco, než nevědět nic. V minulé práci, když jsem zjistil, že nějaké bankovky mají větší cenu, než jiné, tak jsem pak prozkoumával všechny možné bankovky v práci. A jednou se poštěstilo.
Mám doma bankovku 100 kč serie Exx s číslem 777 777. Bankovka je z originálního balíčku z banky, takže předpokládám, že UNC.
Zajímalo by mě jakou to má cenu.
Děkuji za Vaše poznámky a komentáře.

Jestli Vás těch 500 uspokojí, pak se mi můžete ozvat na mail mnovak55@volny.cz. Je to můj limit, více nabízet nemám v úmyslu. Pokud vás to uklidní, bankovka by skončila u mně v albu a do dalšího prodeje by nešla. Pokud se budete ozývat, pošlete mi pro jistotu i skeny nebo alespoň fotku. Děkuji.

nerad jsem za kazisvěta natož za blázna, napsal jsem si hlavně o obrázek🙂
Na opravdovou přebíjenou bych si zahrál o osm sedmiček, ne jen o šest.
Stejně čmuchám, že jestli chce kolega bankovku prodat, šupne ji na aukro a tady jen "rekognoskuje terén".

Možná kolega terén rekognoskuje, ale já opravdu nemám důvod nabízet víc. Nějaká hříčka tohoto typu není od věci (album je pak živější), ale že bych to nutně musel mít, to zas ne. Bohatě mi stačí třeba ta stejná čísla / různé série. Ono, když si člověk trochu všímá, tak "hezkých" čísel je i v UNC stavech relativně dost. Nejsou to sice všechna stejná, ale nějaké hezké kombinace se najdou. Třeba v poslední várce od numisu jsem dostal 14A 011414, mám (tuším) 664,666, 375767. Najít se dá kde co.

Ja mam 20/1926 SPECIMEN Fg 222222, takze jak pise majkl, neco takoveho na obohaceni sbirky je urcite dobre, ale cilene to nevyhledavam. Samozrejme pokud je slusna cena (coz by tady u te Exx 7777777 za 500,- asi jeste bylo), tak proc ne ...
p.s. 14A 011414 tam porad visi jako neprodana🙂

Také jsem si koupil jedno čísílko...
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/polske-a-jugoslavske-bankovky_post_-157018#post157018
Ale pokládám to jen za zpestření sbírky a cíleně to nehledám, ale za 12€ jsem to koupil i když má nepatrně ohnutý pravý horní růžek(holt poslední bankovka v balíčku) 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Ne, ne - měl více kusů, přičemž obrázek je tam jenom té 14A. Ta, o které mluvím, už je založená v albu! 😉 Stejně mě překvapilo, že ještě nějaké 100/1940, I zbývají. Že je Klim nemůže prodat za 7.500, tomu se nedivím. Konviktská měla u ceny 7.500 prodáno, čemuž se divím. Přitom na Aukru UNC žádná dlouho nebyla (v jiných aukcích taky ne) a poslední 0 šla na Aukru za skoro 3.000 (brouckova).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.