Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

#11 12. 10. 2011, 14:48

raz sa mi podarilo predat 5Kcs 1961 seriu "BB 100000" na aukru za 2EUR (50CZK)😃😃

Profilový obrázek
Beachman

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2011

#12 12. 10. 2011, 21:38

Dekuji za Vase prispevky.

Pracuji v noci, takze pres den spim proto pisi az ted. Bohuzel bankovku ted nemam u sebe, takze ji nemuzu poslat fotku, ale koukal jsem na ni a bohuzel to nebude UNC, pac ma malinko osoupane ruzky, takze zrejme stav 0, pokud to chapu spravne.

Jinak bankovku bohuzel k prodeji za tuto cenu vazne nedam. Je sice pravda, ze mam ucet na aukru a obchoduji tam s jinym sberatelskym materialem. Takze pokud bych na tomhle mel vydelat 400 korun a prijit tak o neco, co ani nikdo z Vas nema, tak to vazne ne. To si ty 4 stovky radsi vydelam jinde.

Na druhou stranu pokud nekdo z Vas ma nekdo bankovku se stejnyma seriovyma cislama, tak ji klidne koupim taky za 500.

Kdyz si ji necham, tak na cene tehle bankovky se nepodepise ani inflace. :-)

Profilový obrázek
majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

#13 12. 10. 2011, 21:54

Jak chcete, co jsem řekl, platí: víc za to nejsem ochotný dát. Nabídku zvyšovat rozhodně nebudu. Na Vašem místě bych ale uvažoval a postupoval úplně stejně.

Jenom drobná poznámka - cena je daná tím, kolik o věc v okamžik prodeje soutěží lidí. Počet i motivace lidí jsou věci naprosto neodhadnutelné. Třeba já jsem byl nedávno za jednu bankovku ochotný dát desetinásobek katalogu jenom proto, že měla číslo, které pro mě mělo velký význam. Byl jsem na ni sám, takže jsem "ušetřil". Ale limit jsem měl 10 x katalog a kdybych opravdu tolik zaplatil, nepovažoval bych to za vyhazování peněz.

Profilový obrázek
Beachman

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2011

#14 13. 10. 2011, 02:07

Mě zajímal názor lidí, co se v tomto okruhu pohybují. Chápu, že cena je odvozena od nabídky a poptávky, sám tohoto moc dobře využívám. Ale jsem rád, že byste na mém místě postupoval stejně.

Jinak mám i pár dalších dotazů. Jak jsem pročetl celé vlákno o našich platidlech to, kde je 25 stránek, tak jsem se ujistil v tom, že některé bankovky se vyplatí si dávat stranou.

Předpokládám, že nijak nadšeni z mých úlovků nebudete, ale tak podařilo se mi odchytit i nějaké bankovky ze serie B. U dvou pětistovek to je špatné. Ty jsou hodně použité, neznám tabulku nazpamět, ale myslím, že stav tak 4. A pak mám i stovku a dvoustovku ze serie B, kde ten stav je mnohem lepší. Nevím, řekněme tak dvojka. Mají aspoň tyto bankovky nějakou cenu pro sběratele a nebo to mám prodat nějakým aukrocvokům?

Díky za info.

P.S. Poslední dotaz. Koukal jsem, že radíte pořídit si Bajera, nevím, zda li se mi to vyplatí, ale chtěl bych se zeptat někoho, kdo tu knížku má jaká tam je uvedena katalogová cena pro 200kč serie B ve stavu UNC. Před nějakou dobou jsem viděl aukce od pepachemik, který chodí i sem a prodávali se mu za 1800. Tak by mě zajímalo, jak je na tom katalogová cena těhto bankovek.

Děkuji mnohokrát za odpovědi. A snad tu jednou budu taky stálý přispěvatel.

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#15 13. 10. 2011, 06:32

Katalogové ceny serie "B" podle Bajera - první údaj "N", druhý údaj "1", bankovky v horší zachovalosti Bajer nehodnotí a podle něj do sbírky nepatří.
20 Kč - 120 a 50 Kč
50 Kč - 500 a 60 Kč
100 Kč - 500 a 120 Kč
200 Kč - 1.500 a 220 Kč
500 Kč - 1.500 a 600 Kč
1000 Kč - 1.800 a 1.200 Kč

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.