Všem se Vám divím, že jste absolvovali toto martirium. Za pár týdnů toho bude plné aukro / samozřejmě s nějakým příplatkem / ale když vezmu ten čas, který jsem mohl strávit např. odpočinkem nebo prací, abych si na to v klidu vydělal, tak je to pro mně nepochpitelné. A jak bylo zjištěno, tak je celkem 120 sérii - takže nevěřím, že se to bude na série sbírat. Max. na R + M. Takže při počtu 200.000 kusů očekávám rychlé přehlcení trhu. Stejně ve frontě stáli z 99 % překupníci !!! Takže uvidíme, doufám, že to v klidu domova pořídím max . do 1.500,- Kč. / raději méně / hezký večer
Tráva krásně řečeno ,a se vším co jste napsal plně souhlasím. Lépe bych to nenapsal.
to Max76:
Koukám, že vám do té plánované kompletace sérií hodila ČNS vidle. 120 sérií, to už je slušnej balík. I Kdyby byly všechny série po tisícovce, tak za 120 tisíc byste si mohl pořídil hezkého rozsévače, perfektní dvacku s Rašínem z Haasovky nebo nejmíň deset písmenných sérií tisícovek z roku 1934.
Doufám že ČNB ještě vydá pár kousků s perforací SPECIMEN, pár s přetiskem VZOR či nějakou jinou spéciés. Dobrá investice na stáří. :-)
Fór dne z Aukra:
1000 Kč s přítiskem ČNB,
Prodej přebytků ze soukromé sbírky.
Tráva to popsal naprosto přesně... na aukru už je přes 900 nabídek této "raritní" 1000 Kč... takže těch včerejších 90% zmrzlých spekulatnů ve frontě spláčou nad výdělkem (kromě pár šťastných).... já osobně čekám cenu někde kolem 1300,- Kč/ks...
Nakonec myslím, že to ČNB udělala dobře, že se poučila a nevydala jen první desku jak u 100 Kč s přítiskem, protože je jasný, že by to dopadlo stejně a každej by chtěl mít komplet.... O to by pak byla neskutečná bitka... Jen mi teda nejde do hlavy, proč udělala jak sérii R , tak první desku série M.... přece si mohla vystačit se sérií R...
Dobrý den, také jsem si dnes vystál frontu před ČNB na 1000 Kč s přítiskem. Po prohlédnutí bankovek série R jsem zjistil, že všechny mají na spodním okraji v okolí proužku vtlak ve tvaru čtvrtoblouku. Zeptal jsem se kamaráda, který bankovky získal již včera (má sérii M), a ten mi sdělil, že tento vtlak má také na všech bankovkách. Máte podobnou zkušenost?
Díky churita
Ano, je to z tiskarny, je to tu na foru popsano. Nema to vliv na hodnoceni stavu UNC.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.