Dobrý den, chtěl bych si zkompletovat celou sérii M 01-24.
Sháním: M01,02,03,07,08,13,16,17,19,20,21 (R01 a R96)
Mám na výměnu - M03,05,06,09,11,12,14,15,18,24. Mám na výměnu i série R a zajímavá čísla. R nebo i nějaké M mám rovněž k prodeji kdyby měl někdo zájem. Děkuji a přeji mnoho sběratelských úspěchu!
Můj e-mail - 120michal@seznam.cz
Takové štěstí jsem neměl, ale usmálo se na mne v inzerci a koupil pět po sobě jdoucích kusů M 24 po 2 tisících za kus, také s krásnými čísly 900-904. číslo 900 si nechávám a zbytek šetřím na směnu až se objeví M01, kde počítám s doplatkem.
Jak to máte s M03? Máte uvedeno, že jí sháníte a máte i na výměnu.
Z pondělního výletu do Prahy, jsem si krom hezkých fotek z Vítkova, kde zrovna probíhalo čestné pokládání věnce od náčelníka generálního štábu AČR, přivezl několik zajímavých kousků série M. Nutno říct, že zatím všechny Mkové série jsem pořídil do 2,1 tisíc za kus a bral téměř vše co mi přišlo pod ruku. Nyní už mám dostatek materiálu na potřebné výměny a poskládání skoro dvou sad Mkové série. Přičemž prioritně mi jde o jednu sadu pro mou sbírku.
V neděli jsem dovezl M16, M17, M18 a v pondělí M09, M17, M20, M21, M23 a 24. Včera poštou přišla M05 a M15. Dnes jdu vyzvednout M11 a M13.
Velkou radost mi udělala koncová M24 s číslovačem 900 až 904 a třešnička na dortu je M23 s číslovačem 10, 11, 12 + jedna vysoká tuším 1950. Nemám to teď u sebe.
Tak ať se daří!
Stále platí, výměna možná. Na prodej nic nemám. Možná až po sestavení jedné sady M. kontakt: agama76@email.cz
Tak jsem byl podarován jednou touto spekulačně-pamětní bankovkou. Po řádném prohlédnutí jsem zjistil, že je tištěna na odlišném papíru než jsou normální tisícovky. Papír je tenčí, na averzu je silně hlazený (jakoby laminovaný) a připomíná tzv. tropickou úpravu. Zřejmě kvůli přítisku a přetisku. Podívejte se prosím, jestli je tato varianta papíru u celého nákladu, nebo jen u části. Hlavně jaký je papír u série M, protože dle uniklých informací totiž byla původně vytištěna právě jen série M podobně jako u pamětních stovek. Rozhodnutím té lobistické komise v ČNB byl schválen dotisk série R v plném rozsahu 96 sérií.
Ahoj,
já bych spíše než "tropickou" úpravu přisuzoval ten hladký papír dvojitému průchodu hlubotiskovou mašinou - intagliem, ne? Viděl bych to tak, že se hotové archy bez číslovače prohodily znova hlubotiskem kvůli pamětnímu přítisku na A., a tím pádem původní hlubotisk (F. Palacký, velká číslice, texty a list) "zapadl" do papíru, zploštěl, vyleštil se, nebo jak to nazvat... A teprve nakonec číslování na rubu, neboť čísla jsou pěkně prolisovaná do papíru. Na sérii M i na R je to stejné... A při tom druhém hlubotisku lze předpokládat i nějakou zmetkovost, možná i nemalou a proto nám nekoresponují nejvyšší objevená pořadová s počtem dodaných kusů z STC do ČNB...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.