Snad jen pár slov....
Mám dojem, že vše, co se dalo dohledat k historii vzniku této mince, se tu už zmiňovalo vlastně jste to krátce shrnul i vy, všechno ostatní by byly jen a jen další spekulace i těch je tu už mnoho, takže na nějakou badatelskou numizmatickou práci to v dnešní době nevidím...
Žijeme současností a tato mince dnes hýbe tuzemským investičním a numizmatickým trhem, bez ohledu na drobnosti o tom, jak "přišla na svět" ty co ji mají ve sbírce, zajímá její cena, její vývoj... stejně jako ty co ji ještě nemají a chtěli by ji- do sbírky nebo jen jako investici...
Proto se tu tak často řeší její aukce a dosažené ceny.... a proto to asi zajímá i tolik lidí (podívejte se na počty shlédnutí tohoto vlákna)....
Zajímavé, pročetl jsem, je tam ten jeden překlep v roce... jinak je prima, že se tomu takto někdo další věnuje a dal to sem, ať ví i ostatní...
Mně osobně trošku vadí ty "dvojí ceny" (prodejní a nákupní), ale určitě jste potěšil např. NumismataSR, stejně i jejich zaokrouhlení na jednotky tisíců... je to pak trochu nepřesné, mnohdy je původní cena i se stovkami a korunami ...
Doufám, že budete tuto svoji statistiku vždy po další aukci aktualizovat a dávat sem na vlákno, víc pohledů, víc názorů, aspoň to tu bude živé...😃
Já zůstanu u své podoby tabulky, s dosaženými příklepovými cenami. Doplnil jsem údaje od p. Zendulky k mincím, které mi v přehledu chyběly, spolu s dalšími informacemi k jednotlivým dražbám...
Za 16 roků (2006-2022) se mi povedlo zaznamenat celkem 47 dražeb této mince...
Tak toto je její nejaktuálnější verze ... už ji musím dávat na dva listy ...pokud najdete jakoukoliv chybu, napište sem, ať to opravíme...😉
Obrázky:
Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb
MikyM napsal/a:
Tak za tuto cenu se napoprvé neprodala...
Ako hovorí jeden starý obchodník: "Vždy se najde hloupý co koupí..."
Tiež som v nemom úžase z popisu na aukre:"Připravuji momentálně nabídky a aukce na cca 1000 mincí z vlády Frtantiška Josefa I. a další Investiční a protiinflační BOMBY"😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Fidzi napsal/a:
Ako hovorí jeden starý obchodník: "Vždy se najde hloupý co koupí..."
Tiež som v nemom úžase z popisu na aukre:"Připravuji momentálně nabídky a aukce na cca 1000 mincí z vlády Frtantiška Josefa I. a další Investiční a protiinflační BOMBY"😃
Nebylo by špatné Fidži,na místo těch tvých povrchně hloupých příspěvku, občas nám ukázat nějakou tvou hodnotnější mincí v chlubírně..Velmi rád ti jí okomentuji. 😉
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.