Tak zkusím postupně odpovědět:
- útočný tón? Jo, naštval jste mě. Nechal jsem se unést, omlouvám se nyní. Do diskuse, ale emoce trochu patří, ne?
- TABULKA JE PRAVDIVÁ. Ceny v ní uvedené jsou ceny dosažené na aukci dražebním příklepem (mimochodem, chcete-li být tedy důsledný - limitenti hradí cenu dosaženou příklepem - vydražením včetně % aukční přirážky + poštovné a všech příplatky při doručení zásilky, takže ta skutečně "celková výsledná cena" mince by se mi těžko zjišťovala)
- označení kvality je pro mě problém. Nejsem znalec, neumím to tak přesně určit. Mnohé ražby jsou z Aukra, zde kvalita ve Vámi požadovaných označeních není uvedena, resp. není tam většinou uvedena vůbec, z fotky to přesně neurčíte, bohužel
- doplnit údaje o přiložených "certifikátech" (dobrozdání pana Moravce z ČNB) není úplně špatný nápad, zkusím to zpětně aspoň u sálových aukcích dohledat a případně doplnit...
- lesklá - matná ražba - viz příspěvky č. 35 a 38 zde v tomto vlákně, které sem vložil barbar - líp bych to asi nepopsal
ve všeobecných podmínkách aukčních síní najdete :
a, Aukční položka (los) se prodává příklepem vydražiteli, který nabídne nejvyšší cenu.K přiklepnuté ceně se připočítává x (rozdílné dle aukční firmy) % přirážka
b, U prodaných losů se odpočítává x% (rozdílné dle aukční síně) z dosažené ceny ... (prodávající, který dá minci do aukce, tedy dostane z aukce pak o x % z přiklepnuté ceny méně)
JAKÁ JE TEDY PAK TA PRAVÁ CENA MINCE NA TRHU?nevím jak ostatní, možná téma pro diskusi všech, co chtějí k tomu něco říci...
:P
Samozrejme, že ich nevyslovuje, výsledkové listiny sa naozaj až na pár výnimiek uvídzajú bez %, ALE je to bezpredmetné, pretože kupujúci tú cenu neplatí, platí ju s % a to je NÁKUPNÁ a teda výsledná cena. Hawk :-)
osobně bych to nechal, a) není to komplikované b) už se to tak dělá c) cena mince a náklady k ní jsou další věc (viz želvoun) d) doplňovat/rozšiřovat info je fajn, ale je to zase náročnější a nikdy to nebude kompletní (a může svádět k tomu, že kus xy něco ne/měl a přitom jen scházela informace)
ferovyobchodnik@seznam.cz
Taky si vedu tabulku s přehledem prodejů této mince a s dalšími informacemi. Předpokládám, že nejsem sám.
Pro mne je směrodatná cena, kterou uhradí kupující. Na Aukru je to tedy výsledná cena, k aukčním cenám připočítávám přirážku. Další poplatky nezohledňuji. Pak mohu srovnat vývoj ceny v čase. Pochopitelně, cena pro prodávajícího je jiná a často se nedá přesně určit.
no bezpředmětné to není. kupní cena/hodnota je dražební příklep a pořizovací cena jsou náklady s ní spojené. např. na aukru to budou hodnoty stejné (když bude poštovné zdarma), ale u sálů ne
ferovyobchodnik@seznam.cz
Ďakujem, nemusíte sa ospravedlňovať, pochopil som to, je to v pohode,sme na rovnakej numizmatickej lodi :-)
To s poštovným, ok, ale to sú fakt len drobné a takéto mince sa väčšinou prevezmú osobne. Iné by to bolo mimo EÚ kde ešte 20% dph a clo, tam už to zamáva cenou.
lesklá, matná, pozriem si tie príspevky.
Ako som písal pravá cena je tá ktorú zaplatí kupujúci. Je úplne jedno koľko strhnú predávajúcemu. Ja ako kupujúci - zaujíma ma koľko zaplatím ja.
To je ovsem jednostranny pohled z pozice nakupujiciho, tabulka by mela slouzit i jako pomucka pro prodavajici, kolik za minci mohou dostat, a pak je tedy uvedeny pristup spravny a jediny mozny.
numismat@seznam.cz
Máte prosím nějaký záznam o prodeji mince, který chybí v mé tabulce? Pokud ano, prosím napište to sem, já bych to pak dokompletoval do jednoho přehledu, ať je to co nejvíce úplné ...
Děkuji...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.