Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
16. 5. 2022, 14:54

Tak v neděli u Klima v Brně... + aukční příplatek.
https://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/10-kc-1993-varianta-relief-rubu-nizsi-pi_74-45105
Do tabulky dodám později ....

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
16. 5. 2022, 14:56

A na červnové 105. aukci Aurea máme další (i když neuž tak kvalitní kousek)... tak uvidíme ...
https://www.livebid.cz/auction/aurea_105/detail/589

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

Vytvořeno:
16. 5. 2022, 23:50

Je to lepší ...😉 Obrázky: ...

Je tam chyba alebo vie niekto na aukciách kupovať za dosiahnuté ceny bez prirážky? 😃

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
17. 5. 2022, 08:12

Ne, není tam chyba. Uvádím ty ceny, které aukční společnosti uvádí ve výsledkových listinách na internetu, v tištěných katalozích, popř. přímo v on-line katalozích.
Pokud potřebujete mít cenu s aukční přirážkou, nic vám nebrání si to dohledat. Pohybovala se různě od 14 před těmi několika lety-do dnešních 20%, platil ji kupující u některých společností i prodávající, dohledejte si kurzy eura ke koruně v den aukce, převádějte, přičítejte, odečítejte...jak Vám libo, klidně sem dejte svoji upravenou tabulku. Já na tyto opičárny nemám čas a ani náladu.
Pro mne je cena mince ta, kterou přiklepne dražebníkovo kladívko.

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
17. 5. 2022, 11:44

Tak aktuální tabulka....😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

Vytvořeno:
18. 5. 2022, 14:47

Ne, není tam chyba. Uvádím ty ceny, které aukční společnosti uvádí ve výsledkových listinách na internetu, v tištěných katalozích, popř. přímo v on-line katalozích. Pokud potřebujete mít cenu s aukční přirážkou, nic vám nebrání si to dohledat. Pohybovala se různě od 14 před těmi několika lety-do dnešních 20%, platil ji kupující u některých společností i prodávající, dohledejte si kurzy eura ke koruně v den aukce, převádějte, přičítejte, odečítejte...jak Vám libo, klidně sem dejte svoji upravenou tabulku. Já na tyto opičárny nemám čas a ani náladu. Pro mne je cena mince ta, kterou přiklepne dražebníkovo kladívko.

Neviem prečo ten útočný tón, ja len píšem, že tabuľka je nepravdivá, čo je pravda. Pretože dosiahnutá cena v aukcii nie je reálne zaplatená cena kupujúcim. Dohľadať si % provízie najmä pri posledných aukciách je asi tak ťažké ako si pozrieť výslednú cenu. Je to mätúce, pretože výsledná cena je diametrálne odlišná. Taktiež stavy by som uvádzal ako sú v aukcii (UNC, gEF, 0/0, atd, MSxx), možno taktiež pridal info o posudkoch, najmä posudky znalca ČNB, p. JUDr. Moravca majú vysokú hodnutu oproti tým bez nich, je to isto zaujímavé info. U Klima uvádzate matná verzia, to je prosím aká?

Píšete o provízii pre kupujúceho a predávajúceho, to nechápem. Pre kupujúceho platí vždy len jedna.

Píšete, že pre Vás je dosiahnutá cena tá, ktorá je po kladivku. Možno pre Vás áno z pohľadu nekupujúceho, ale kupujúci platí väčšinou o pätinu viac.

Nepíšem to celé v zlom, ale takto vznikajú zmätočné a nepravdivé údaje, len to dávam na pravú mieru.

Robíte záslužnú činnosť, palec hore, sledujem aj vlákno SVD, tam dávate na konci aj 20%. Ja som za tie tabuľky rád, však sme všetci jedna veľká numizmatická rodina, tak načo sa rozkmotrovať :-) Prípadne Vám môžem posielať aj údaje alebo fotky z aukcií kedže sa ich pravidelne zúčastňujem.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
18. 5. 2022, 14:53

numizmat má pravdu, ale uvádět ceny dle příklepu (a třeba za tím +%) je ale běžná praxe..

ferovyobchodnik@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
18. 5. 2022, 14:57

Prípadne Vám môžem posielať aj údaje alebo fotky z aukcií kedže sa ich pravidelne zúčastňujem.

.........
.........
.........

Pokud máte dispozici kvalitní fota k jednotlivým aukcím Mikyho tabulky, nebylo by to na škodu je sem vložit, průběžně bychom je jen doplňovali.. Ne však pouze odkazy, které se čase tratí...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
18. 5. 2022, 15:10

numizmat má pravdu, ale uvádět ceny dle příklepu (a třeba za tím +%) je ale běžná praxe..

No nevím nevím... teď jsem si prolistoval výsledkové listiny v tištěných katalozích několika aukčních firem...😋 V NICH ANI SLOVO O % PŘIRÁŽCE, CENY JSOU PŘÍKLEPOVÉ...

Zmínka o aukční přirážkách je v úvodu katalogu v dražebním řádu nebo v obchodních podmínkách...

Kouknul jsem na On-line katalogy, jinak dražím v sálových aukcích i přes internet, nikdy dražitel nevyslovuje cenu s % aukční přirážkou...

Tak proč v přehledech uvádět % aukční přirážky?

Kouknul jsem

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
18. 5. 2022, 15:21

NumizmatSR napsal/a:

, ja len píšem, že tabuľka je nepravdivá, čo je pravda. Pretože dosiahnutá cena v aukcii nie je reálne zaplatená cena kupujúcim. ,

V podstatě přiklepnutá cena je cena mince. Ta procenta navíc platíme aukčnímu domu zato že nám minci sehnal a ušetřil nám čas za hledání 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.