No, my se tady asi "od stolu" žádné další relevantní informace nedozvíme, ale v Kremnické mincovně bylo možné ledasco asi nejen v době rozdělení ČSR - viz třeba článek v katalogu 30. aukce ČNS Praha o půjčování razidel z archivu mincovny "za tri flaše borovičky".
Co se Fidziho střížku týče, asi se 10 Kčs střížky daly bez problémů z mincovny získat a obíhají mezi sběrateli nebo se válí v mincovně doteď a nechat si dorazit 10 Kčs Rašín by tedy teoreticky neměl být problém - nebo to bylo myšleno jinak, Fidzi ?
Ono o poměrech v Kremnici svědčí i "doražba" svatováclavských dukátů s ročníkem 2014 ... státní podnik a nikdo si s důsledky a legálností hlavu neláme :-P
whizkid:
zavidim ti tvoj prehlad a znamosti v kremnici😉
a moja uz uplne posledna poznamka k tejto teme:
riesia sa tu kadejake oficialne nariadenia atd..
ale vsetci ste tu zabudli na to najpodstatnejsie- ludsky faktor.
vsetky tie lisy a masiny, a ich udrzbu a opravy, predsa musel mat niekto na starosti,
ja osobne si predstavujem nejakeho Joza co tam makal od ucnovky az do dochodku 😁
panecku, to musel byt skvely zdroj. to je nas clovek.
jacisin76@yahoo.com
Nerozumiem na čo sú niekomu pivné žvásty zberateľov zo sberatel.com, keď si už všetko zistil od dobre informovaných odborníkov z mincovne ?😃
Mám tri strižky, tak rozmýšľam čo bude vzácnejšie ? Masaryk 1992, Štefánik 1992 alebo Rašín 2014 ? Práve teraz sa razili repliky týchto mincí, tak predpokladám, že vytiahli matrice a vytvorili razidlá identické s pôvodnými. Tak možno sa bude dať aj proof😁
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
whizkid: A nedíval jsi se do zrcadla?!? 😆
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Vážení, někdy zběžně čtu tyto stránky a nikdy jsem necítil potřebu nějak reagovat až teď. Uvědomte si, kolik "raritních" čs mincí se stalo raritními jenom proto, že z Kremnice se nějakým nedopatřením dostala ven skušební ražba nebo její část ? Např. 20h/1947, 50h/1953, 1Kčs/1947, 3h/1962, 5Kčs/1952 (AlMg) tábyla stahována až z poboček bank (vše dle katalogu Bilak,Jízdny,košice 1978). Proč by něco takové nemohlo nastat i konce r.1992 navíc v zmatcích při dělení repuliky ? Kdoví kolik jich bylo/je v oběhu ? Možná jste i nějakou měli v ruce a ani jste si to neuvědomili !!! Ja jdu raději probrat moji krabici s 10 korunami !
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.