Moderátoři: smith

Může mi někdo podat informace o katalozích Ludwig Herinek - Österreichische Münzprägungen von 1592-1657, 1657-1740 a 1740-1969.
Zvažuji zakoupení těchto tří katalogů a zajímá mne zda jsou v těchto katalozích všechny typy mincí vyobrazeny, pokud mohu požádat prosím o zaslání scanu alespoň jedné stránky knihy na adresu zdenekvrbahavirov@seznam.cz.
Děkuji.

Vacsina minci je vyobrazena, ale kvalita fotiek je slaba, text je pisany pisacim strojom, informacie k minciam minimalne, niekedy iba rok a denominacia, v niektorych pripadoch su uvedene opisy. Celkom slusne su spracovane odkazy na dalsie katalogy, resp. aukcie. V uvode pri kazdom panovnikovi su uvedene znacky mincovni. Nieco dnes vecer oskenujem a poslem...
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Děkuji za ochotu, pokud by jste porovnal tyto katalogy s katalogy pana Polívky od Josefa II. až po FJI., které jsou lépe zpracované ?
Osobně potřebuji katalogy "Polívka" doplnit podrobnějšími katalogy a "Polívka" se odvolává na "Herinka" a nebo katalog Miller-Öesterreichische Münzprägungen 1519-1938, vydání 1948.
Mám katalog AUSTRIA KATALOG MÜNZEN AB 1780 - BANKNOTEN AB 1759 což není špatný katalog, ale bohužel je u málo poddrobný.

U Herinka je velmi podrobne zpracovan pouze 1.dil (Ferdinand II., Fr.Falcky, Ceske stavy, Ferdinand III. a Ferdinand IV.) az na horsi kvalitu fotografii. V tomto dile rozlisuje jednotlive nominaly i podrobne dle opisu coz jiz v dalsich dilech chybi - viz prilozene foto z I.dilu:
Obrázky:

Také jsem uvažoval, že zakoupím jeden díl, kde jsou zpracované mince Františka II, protože vlastním jednu minci, která je zde vyfotografovaná. K tomuto rozhodnutí mě asi vedla ješitnost, ale když se mě tento katalog dostal do ruky, byl jsem zklamán jeho výrobním provedením a nekoupil jsem si ho. I když se jedná o jedno ze základních děl rakouské numismatiky, podle mého názoru je hodně přeceňované a připadá mě to, že jeho deklarovaná kvalita převyšuje tu reálnou.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Z nasich katalogu Zd.Nechanicky: Mincovnictvi Leopolda I. 1657-1705
Ze zahranicnich Miller zu Aichholz: Österreichische Münzprägungen 1519-1918
Zahranicni specializovane:
R.Vogelhuber: Taler und Schautaler des Erzhauses Habsburg 1484-1896 (tolary)
U.Höllhuber: Die Fünfzehner Kaiser Leopolds I. (XV krejcary)

To dula77.
V mincovnictví této doby můžeme nalézt mnoho opisových variant. Pokud se bude jednat například o kremnickou mincovnu, byla její produkce ohromná a pamatuji si, že když jsem sbíral mince Leopolda I, pak hodně kremnických XV krejcarů mělo opisové nesrovnalosti s Hollhuberovým dílem. Pokud se bude jednat o jinou velikost skratek, pak to není nic závratně zajímavého a třeba ani Halačka se tímto problémem nezabývá. Zajímavé by to bylo až v případě opisu z pohledu jinak řazených skratek atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

zcela běžná věc, u 1a 3 kr. je vzhledem k ohromným nákladům a množstvím razidel každá cca 5-10 mince s tam neuváděnou variantou opisu(a celkem dost i nominály 6 a 15Kr.)
Takže žádná extra vzácnost...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.